Aktuality

25Sep2013

Prosper získal 25 mil. USD na rast spoločnosti

Spoločnosť Prosper oznámila, že získala 25 mil. USD na urýchlenie rastu spoločnosti. Financie priniesli dva známe venture fondy Sequoia Capital, ktorá už má podiel v spoločnosti, ale i Blackrock. Blackrock je najväčší svetový správca aktív, ktorý ma pod správou takmer 4 bilióny USD.

17Sep2013

Analýzy čistej výnosnosti investícií a vplyvu defualtu na Žltom melóne

Žltý melón bude mať za sebou rok fungovania. Pozrite sa na detailnejšiu analýzu ako sa za toto obdobie našim investorom darilo zarábať, aké sú efektívne úrokové sadzby, ako sú ochránené prípadné problémové pôžičky a aký vplyv na výnosnosť majú jednotlivé dôležité faktory.

13Sep2013

Financial Times: Investori sa náhlia, aby sa stali súčasťou kolektívneho financovania

Mnohí experti hovoria, že rýchlorastúce kolektívne financovanie zmení zaužívaný koncept investovania, ak jeho popularita bude i naďalej rásť v miere ako doteraz. Jeho najvýznamnejšia súčasť Kolektívne požičiavanie už zašlo ešte ďalej, keď významný globálny správca aktív Henderson Group kúpil jeden z portálov Kolektívnych pôžičiek.

06Sep2013

Slováci dlžia v priemere cez 2500 Eur na hlavu

Priemerný dlh bez hypotéky v piatich európskych krajinách podľa prieskumu agentúry YouGov, sa pohybuje na úrovni 2.493,- EUR.