Aktuality

27Dec2013

Funding Circle umiestnil do pôžičiek už 20 miliónov získaných od vlády

Spoločnosť Funding Circle poskytujúca Kolektívne pôžičky pre malé a stredné podniky vo Veľkej Británii získala pred časom od Britskej vlády 20 miliónov libier, aby ich cez svoju platformu požičala malým podnikateľom. Britská vláda tým sleduje cieľ podpory malých a stredných firiem, ako chrbtovej kosti ekonomiky a zamestnanosti, ktoré navyše po vypuknutí finančnej krízy majú najmenej dostupné pôžičky od bánk.

21Dec2013

Paul Allen, spoluzakladateľ Microsoftu, investoval do Kolektívnych pôžičiek 125 mil. USD

Vulcan Capital, family office starajúci sa o financie spoluzakladateľa Microsoftu Paula Allena, investoval 125 mil. USD do Freedom plus, novej platformy Kolektívnych pôžičiek. Investícia nepôjde do samotnej spoločnosti, ale bude použitá primárne na financovanie pôžičiek sprocesovaných cez Freedom Plus.

18Dec2013

Žltý melón awards

Milí priatelia, máme za sebou prvý kalendárny rok spoločného fungovania. Chceli by sme Vám všetkým poďakovať za výnimočný prínos, ktorý nás každodenne motivuje. Váš aktívny prístup k našej spoločnej komunite Žltého melóna nás inšpiroval aj k netradičnému vyhodnoteniu minuloročných výsledkov. Namiesto zvyčajných súťaží a žrebovaní Vianočných lotérií máme pre Vás vyhodnotenie v netradičnej podobe a podľa zásluhy :)

13Dec2013

Lending Club dosiahol hranicu 3 miliárd poskytnutých pôžičiek

Lending Club oznámil, že cez jeho platformu boli poskytnuté pôžičky v hodnote prevyšujúcej 3 miliardy dolárov. Najzaujímavejšie na tejto správe je, že prichádza len 6 mesiacov po prekročení úrovne 2 miliárd. Potvrdzuje to obrovský rast, ktorý Kolektívne pôžičky vo svete prežívajú.

05Dec2013

Kolektívne pôžičky sa stávajú finančným mainstreamom

Časopis The Economist priniesol pred časom zaujímavý článok o tom ako sa z Kolektívnych pôžičiek postupne stáva finančný mainstream, o ich budúcnosti ale aj rizikách, ktoré ich na tejto ceste čakajú.