Aktuality

29Jan2014

Spoločnosť poskytujúca Kolektívne pôžičky je podľa Forbes piata najperspektívnejšia na svete

Ako každý rok i pre rok 2014 vyhlásil časopis Forbes zoznam najperspektívnejších spoločností na svete pre rok 2014. Spoločnosť Lending Club, líder v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek v Spojených štátoch, bola vyhlásená na piatom mieste.

23Jan2014

Bývalý šéf Citigroup investoval do Kolektívnych pôžičiek

Bývalý CEO jednej z najväčších svetových bank Citigroup Vikram Pandit spoluinvestoval do spoločnosti Orchard. Spoločne s venture capital firmami Canaan Partners a Spark Capital investovali do spoločnosti 2,7 mil. USD. Orchard je start up z New Yorku, ktorý vytvára sekundárny trh pre Kolektívne pôžičky.

23Jan2014

Banka Wells Fargo zakázala svojim zamestnancom investovať do Kolektívnych pôžičiek

V Financial Times vyšla pred pár dňami pozoruhodná informácia. Jedna z najväčších bank v USA, banka Wells Fargo, zakázala prostredníctvom Etického kódexu svojim zamestnancom investovať do Kolektívnych pôžičiek. Ako dôvod uviedla zvyšujúce sa napätie medzi bankami a poskytovateľmi Kolektívnych pôžičiek a to, že má v tom prípade dochádzať ku konfliktu záujmov jej zamestnancov.

21Jan2014

Čo sa deje vo svete Kolektívnych pôžičiek?

Kolektívne pôžičky prežívajú obrovský rast a veľmi dynamické obdobie zmien celého odvetvia. Z alternatívy sa stáva mainstream. Niekedy je až ťažké zachytiť všetky novinky, ktoré toto odvetvie dennodenne prináša. Pozrite si výbornú prezentáciu, ktorá zhŕňa hlavné trendy, ktoré sa v ostatnom čase udiali, alebo práve dejú. O dianí a vývoji vo svete Kolektívnych pôžičiek hovoril Ron Suber, člen predstavenstva spoločnosti Prosper, v decembri na konferencii CrowdFinance 2013.

16Jan2014

Rast úspor obyvateľova v bankách by mal ostať len mierny i v roku 2014

V roku 2013 poklesla medziročná dynamika rastu úspor obyvateľstva v bankách takmer o polovicu. I pre rok 2014 očakávajú banky len mierny rast vkladov na úrovni 2,5 % – 3,5 %.

13Jan2014

Úročenie vkladov v bankách naďalej klesá

Podľa analýzy Národnej banky Slovenska úročenie vkladov obyvateľstva v bankách v novembri minulého roka naďalej klesalo. Priemerná úroková sadzba z nových vkladov domácností splatných na požiadanie sa medziročne znížila o 0,12 percentuálneho bodu na 0,3 %.

07Jan2014

Naše spoločné výsledky od začiatku fungovania Žltého melóna

Pozrite sa na infografiku ako sa Žltému melónu darilo od začiatku fungovania a čo sme spoločne doposiaľ dosiahli.

07Jan2014

Americké kolektívne pôžičky za 2013 dosiahli 2,4 mld. USD

Kolektívne pôžičky vo svete prežívajú neuveriteľný rozmach. V USA bolo za rok 2013 poskytnutých nových kolektívnych pôžičiek za 2,42 mld. USD. V roku 2012 to bolo 871 mil. USD a medziročne tak vzrástli o 177 %.