Aktuality

29Apr2014

RateSetter získal investorov a expanduje do Austrálie

Spoločnosť RateSetter, tretí najväčší poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii oznámil, že svoju pôsobnosť rozširuje do Austrálie. Svoju činnosť v novej krajine by mal zahájiť v polovici tohto roka.

25Apr2014

Poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek kúpil tradičný finančný dom

O výraznom rozvoji odvetvia Kolektívnych pôžičiek svedčí ďalšia udalosť, ktorá sa prednedávnom udiala v Spojených štátoch. Líder v Kolektívnych pôžičkách, spoločnosť Lending club, kúpila spoločnosť Springstone Financial. Prvý krát v histórii tak poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek kúpil tradičný finančný dom.

22Apr2014

Lending club získal ďalšie investície

Spoločnosť Lending club, americký líder v Kolektívnych pôžičkách, uzavrel ďalšie kolo navyšovania kapitálu. V tomto kole investori zložení z T. Rowe Price Associates, Wellington Management Company, LLP, BlackRock a Sands Capital navýšili imanie firmy o 65 mil. USD.

15Apr2014

Facebook plánuje spustenie platobných služieb

Spoločnosť Facebook ohlásila, že pripravuje spustenie poskytovania finančných služieb platobného styku ako aj vedenia klientských účtov. Ľudia si tak budú môcť cez Facebook posielať platby ako aj držať peniaze na svojich Facebook účtoch.

10Apr2014

Profesionálni investori smerujú do Kolektívnych pôžičiek

Okolo rozmáhajúcich sa Kolektívnych pôžičiek vzniká celý ekosystém firiem na investovanie, sprostredkovanie, analýzy, edukáciu, atď. Vypočujte si rozhovor s profesionálnymi správcami investičných fondov, ktorí zakladajú nový fond určený na investovanie do pôžičiek.

08Apr2014

Úročenie vkladov vo bankách opäť klesalo

Úročenie vkladov obyvateľstva vo februári v bankách vo väčšine prípadov klesalo. Vyplýva to z údajov Národnej banky Slovenska. Priemerná úroková sadzba z vkladov domácností splatných na požiadanie sa medziročne znížila o 0,12 % na 0,33 %.

03Apr2014

Canaan Partners rozširuje svoje investície v Kolektívnych pôžičkách

Významný venutre fond Canaan Partners investoval 9 mil. USD do spoločnosti Reality Mogul. Reality Mogul je platforma zameraná na Kolektívne požičiavanie do realít. Spoločnosť za rok svoje pôsobnosti zrealizovala investície do realít za 15 mil. USD v ich celkovej hodnote 100 mil. USD.