Aktuality

29May2014

Fond pre Kolektívne pôžičky ide na burzu

Globálny hedge fund Marshall Wace pripravuje IPO pre svoj investičný fond zameraný na investovanie do Kolektívnych pôžičiek. Fond má byť kótovaný na londýnskej burze a mal by dosiahnuť hodnotu 200 mil. USD.

27May2014

Kolektívne pôžičky víťazia v súťaži o najlepších inovátorov

Business Times predstavil výsledky súťaže Technologickí a inovatívni víťazi pre rok 2014. Do tejto súťaže sú nominované spoločnosti, ktoré majú inovatívny prístup k podnikaniu a cez technológie menia k lepšiemu fungovanie globálnej spoločnosti. Medzi víťazmi sa nachádza i spoločnosť Lending Club, líder v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek v USA.

23May2014

LendIt 2014 - celosvetová konferencia o Kolektívnych pôžičkách

V San Franciscu sa pred nedávnom uskutočnil druhý ročník celosvetovej konferencie ku Kolektívnym pôžičkám. Počas dvojdňovej konferencie vystúpili v prezentáciách a diskusiách všetci najvýznamnejší lídri tohto odvetvia. Diskutovalo sa hlavne o súčasnom stave Kolektívneho požičiavania vo svete, prebiehajúcich a nastupujúcich trendoch a tiež o výhľade vývoja tohto dynamického odvetvia do budúcnosti.

22May2014

Kolektívne pôžičky pre ťažobný priemysel

Kolektívne pôžičky sa postupne dostávajú do rôznych sfér a oblastí hospodárstva. Okrem riešenia financovania potrieb ľudí a podnikateľov v minulosti vznikli i poskytovatelia pôžičiek do viacerých špecifických oblastí ako sú napríklad nehnuteľnosti alebo energetika. Minulý týždeň oznámila vznik spoločnosť Red Rock Assets, ktorá sa zameriava na Kolektívne požičiavanie v USA určené pre ťažobný priemysel.

19May2014

Kolektívne pôžičky dosiahnu v roku 2025 1 bilión USD

Charles Moldow, šéf významného Venture fondu Foundation Capital, predpovedá Kolektívnym pôžičkám veľkolepú budúcnosť. Jeho odhad hovorí, že z dnešných 6 mld. USD sa do desiatich rokov toto odvetvie zvýši na úroveň 1 biliónu USD. Kolektívne požičiavanie tak bude predstavovať 25 – 30 % celkového trhu pôžičiek, ktoré dnes spravujú bankové inštitúcie.

16May2014

Záujem silných investorov o Kolektívne pôžičky neutícha

V poslednom čase prebehlo viacero kapitálových vstupov silných investorov do spoločností, ktoré poskytujú Kolektívne pôžičky. Venture fondy, Familly offices, ale i niektoré banky aktívne investujú do tohto rozmáhajúceho sa odvetvia, ktoré mení finančný svet. Ďalšia v rade investícií boli kapitálové posilnenia spoločností Kabbage, Auxmoney a Freedom Financial.

14May2014

Lendig Club uzavrel strategickú spoluprácu s veľkou bankou

Spoločnosť Lending Club, líder v Kolektívnych pôžičkách v USA, uzavrel strategickú spoluprácu s Union bankou, ktorá má pod správou viac ako 100 mld. USD. V súčasnosti spoločnosť spolupracuje s viacerými menšími bankami. Prvý krát tak o spoluprácu prejavila záujem významnejšia banka v krajine.

12May2014

Prosper za osem mesiacov zvýšil svoju hodnotu o 500 mil. USD

Spoločnosť Prosper, dvojka na trhu Kolektívnych pôžičiek v USA, získal do investorov nový kapitál vo výške 70 mil. USD. Zatiaľ je to jeho najvyššie investičné kolo, ktoré tak spoločnosť valuovalo na úroveň 600 mil. USD.

09May2014

Rozhovor s fond manažérom o Kolektívnych pôžičkách

Don Davis je prezident Prime Meridian Capital Management a managing partner fondu Prime Meridian Income. Je to fond, ktorý spravuje 150 mil. USAD a investoval 30 mil. USD i do Klketívnych pôžičiek a svoju aktivitu sa chystá výrazne zvýšiť.

06May2014

Analýzy čistej výnosnosti investícií a vplyvu defualtu na Žltom melóne

Žltý melón za pár dní dosiahne míľnik vo svojom fungovaní. Suma poskytnutých pôžičiek cez Žltý melón prekročí hranicu 1 mil. EUR. Pozrite si analýzu ako investori na Žltom melóne zarábajú, aká je skladba portfólia pôžičiek, aké sú efektívne úrokové sadzby, ako sú ochránené prípadné problémové pôžičky a aký vplyv na výnosnosť majú jednotlivé dôležité faktory.

05May2014

Hedge fond Marshall Wace kúpil podiel v poskytovateľovi Kolektívnych pôžičiek

Veľký Britský hedge fond Marshall Wace, ktorý obhospodaruje 18 mld. libier, investoval do Kolektívnych pôžičiek. Fond kúpil kontrolný podiel v Americkom poskytovateľovi Eaglewood Capital. Táto transakcia potvrdzuje rastúci apetít veľkých finančných hráčov o toto atraktívne odvetvie.

02May2014

Aké sú nové trendy vo svete Crowdfundingu

Pred pár dňami v USA zorganizovala známa nezisková organizácia Milken Institute konferenciu na tému Kolektívny kapitál a online financovanie. Na diskusii sa okrem iných zúčastnil i významní predstavitelia z oblasti Kolektívnych pôžičiek a Kolektívneho equity financovania.

02May2014

Záujem Slovákov o spotrebné úvery rástol i v prvom štvrťroku

Záujem ľudí o spotrebné úvery medziročne opäť vzrástol. V prvom kvartály 2013 poskytli banky na Slovensku spotrebné úvery obyvateľstvu v hodnote 335,6 mil. EUR, v prvom kvartály 2014 to bolo 434 mil. EUR. Medziročne tak nové úvery stúpli o 29,3%.