Aktuality

27Aug2014

LendingClub požiadal o IPO s cieľom získať 500 mil. USD

Spoločnosť LendingClub, svetový líder v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek pôsobiaci v USA, požiadala americkú komisiu o cenné papiere SEC o svoj vstup na burzu. Cieľ spoločnosti je cez IPO získať sumu 500 mil. USD. To ju zaradí medzi 10 historicky najväčších internetových debutantov na burze.

26Aug2014

Fitch Ratings odhaduje veľkosť Kolektívnych pôžičiek na 114 mld. USD

Jedna z najvýznamnejších ratingových agentúr Fitch Ratings vydala štúdiu o Kolektívnych pôžičkách. Podľa agentúry má celé toto odvetvie potenciál dosiahnuť až 114 mld. USD.

21Aug2014

OnDeck smeruje na burzu

Spoločnosť OnDeck, poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek určených pre malých a stredných podnikateľov, požiadala o svoj vstup na americkú burzu. Hodnota spoločnosti pre vstup je odhadovaná na približne 1,5 mld. USD.

19Aug2014

Americký FED: Kolektívne pôžičky budú ďalej rásť

Federal Reserve Bank of Cleveland vydala štúdiu, podľa ktorej počas ôsmich rokov od vzniku Kolektívnych pôžičiek v USA, rástlo toto odvetvie v priemere o neuveriteľných 84 % kvartálne. Počas rovnakého obdobia pôžičky realizované cez banky klesali v priemere o 2 % kvartálne.

15Aug2014

Zopa prekročila 1 mld. poskytnutých pôžičiek

Spoločnosť Zopa, pionier v systéme Kolektívnych pôžičiek vo svete a líder na britskom trhu, prekročila hranicu 1 mld. USD poskytnutých pôžičiek. Zopa vznikla v roku 2005 a bol to vôbec prvý poskytovateľ dnes populárnych Kolektívnych pôžičiek na svete.

12Aug2014

Kolektívne pôžičky pre letecký priemysel

V poslednom období vznikajú rôzne spoločnosti poskytujúce Kolektívne pôžičky pre rôzne oblasti priemyslu a hospodárstva. Najnovšie spustila svoju prevádzku spoločnosť Ablrate zameraná na Kolektívne požičiavanie pre letecký priemysel.

07Aug2014

Prvý poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek získal finančný rating

Spoločnosť Ratesetter získala finančný rating od spoločnosti FE. Jedná sa o prvú spoločnosť s finančným ratingom, ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky. FE rating hodnotí spektrum rizikovosti finančných produktov vo vzťahu k FTSE 100 (index 100 spoločností kótovaných na londýnskej burze s najvyššou trhovou kapitalizáciou). FE pridelila spoločnosti rating 1, čo znamená, že výnosy sú predmetnom nízkej volatility a investori môžu očakávať stabilnú úroveň výnosov zo svojich investícií.

05Aug2014

Objem nových spotrebných úverov výrazne vzrástol

Banky na Slovensku požičali ľuďom za prvý polrok 2014 spotrebné úvery v celkovej výške 1,03 mld. EUR. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to je nárast až o 45 %. Celkovo ku koncu júna predstavoval stav spotrebných úverov objem 3,06 mld. EUR a medziročne tak vzrástol o 16,2 %.