Aktuality

27Oct2014

Bývalý šéf dlhopisového gigantu PIMCO vstupuje do Kolektívnych pôžičiek

Mohamed El-Erian, bývalý šéf najväčšieho svetového fondu pre dlhopisy PIMCO, vstupuje do Kolektívnych pôžičiek. Po odchode z PIMCO začiatkom tohto roka kúpil El-Erian podiel v novovytvorenej spoločnosti pre poskytovanie Kolektívnych pôžičiek.

23Oct2014

SolarCity hľadá financovanie v Kolektívnych pôžičkách

SolarCity je najväčší poskytovateľ solárnych panelov pre rodinné domy v USA. Spoločnosť poskytuje panely pre jednu z každých troch domácností v USA, ktorá sa rozhodne zriadiť si tento alternatívny zdroj energie. Celkovo už inštalovali solárne panely v hodnote 5 mld. USD.

20Oct2014

Royal Bank of Scotland vstupuje do Kolektívneho požičiavania

Royal Bank of Scotland (RBS), jedna z najväčších svetových bánk, oznámila, že vstupuje do oblasti Kolektívnych pôžičiek. V spolupráci s treťou stranou tak plánuje uskutočniť ešte do konca roka 2014.

16Oct2014

Facebook komunikuje o spolupráci s poskytovateľmi Kolektívnych pôžičiek

Podľa viacerých zdrojov z prostredia spoločnosti Facebook prebiehajú v súčasnosti rozhovori najväčšej svetovej sociálnej siete a poskytovateľmi Kolektívnych pôžičiek o spolupráci.

13Oct2014

Harmoney získalo investíciu 100 mil. dolárov

Spoločnosť Harmoney, poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek na Novom Zélande, získalo investíciu 100 mil. novozélandských dolárov (približne 80 mil. USD). Najzaujímavejšie na tejto transakcii je, že spoločnosť len prednedávnom zahájila svoju činnosť.

10Oct2014

Funding Circle kúpil spoločnosť LeapPay

Spoločnosť Funding Circle USA, poskytujúca Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA, kúpila spoločnosť LeapPay, ktorá sa zaoberá krátkodobým financovaním pohľadávok spoločností.

02Oct2014

Fitch: Úspešné IPO Lending Clubu bude akcelerátor pre celé odvetvie Kolektívnych pôžičiek

Spoločnosť Fitch, jedna z najväčších svetových ratingových agentúr, vyhlásila, že úspešné upísanie akcií spoločnosti Lending Club na americkej burze bude predstavovať kľúčový míľnik pre celé odvetvie Kolektívneho požičiavania. Hodnota spoločnosti pri uvedení a následnom obchodovaní na burze bude tiež slúžiť ako hlavný banchmark pre všetky investície a prípadne ďalšie IPOs ostatných spoločností v tomto odvetví.