Aktuality

26Nov2014

Najvýhodnejšie pôžičky pre najlepších klientov

Kvôli nízkym nákladom na prevádzku a vysokú efektivitu kapitáli, umožňujú Kolektívne pôžičky ponúknuť úrokové sadzby, aké nevedia ponúknuť tradičné finančné spoločnosti. Žltý melón nedávno pristúpil k zníženiu úrokových sadzieb pre najbonitnejších klientov, ktorý tak môžu získať pôžičky až o 3% lacnejšie ako v najlpších bankách.

21Nov2014

OnDeck vstupuje na burzu

Spoločnosť OnDeck, americký poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek, vstupuje na burzu. Valuácia spoločnosti pri vstupe by mala byť 1,5 mld. USD.

19Nov2014

Blue Elephant Capital Management investuje 50 mil. USD do Kolektívnych pôžičiek

Investičná spoločnosť Blue Elephant Capital Management pôsobiaca v Spojených štátoch investuje v najbližšom čase až 50 mil. USD do Kolektívnych pôžičiek poskytnutých cez nedávno vzniknutú spoločnosť Harmoney. Harmoney je prvým poskytovateľom Kolektívnych pôžičiek na Novom Zélande.

14Nov2014

Santander a BlackRock pripravujú investičnú sekuritizáciu Kolektívnych pôžičiek

Bankový gigant Santander a najväčšia svetová investičná spoločnosť BlackRock spoločne pripravujú sekuritizáciu Kolektívnych pôžičiek s investičným ratingom. Do balíka pôžičiek by mali byť použité Kolektívne pôžičky primárne poskytnuté cez spoločnosti Lending Club a Prosper.

11Nov2014

Credit Suisse vstupuje do Kolektívneho požičiavania

Trend vstupovania veľkých bánk do odvetvia Kolektívneho požičiavania pokračuje. Najnovšie svoj vstup oznámila veľká banková skupina Credit Suisse.

06Nov2014

Orchard získala 12 mil. USD od magnátov finančného biznisu

Spoločnosť Orchard sa zaoberá poskytovaním komplexnej infraštruktúry pre inštitucionálnych investorov pre investovanie do Kolektívnych pôžičiek.V súčasnosti pôsobí v Spojených štátoch, ale plánuje rozšírenie svojej pôsobnosti i do Európy.

03Nov2014

PWC uzavrelo alianciu pre Kolektívne pôžičky

PWC, jedna z najväčších svetových konzultačných spoločností, uzavrela partnerstvo s poskytovateľom Kolektívnych pôžičiek, spoločnosťou Funding Circle. Cieľom tejto aliancie je podporiť zlepšovanie prístupnosti kapitálu pre malé a stredné podniky vo Veľkej Británii. PWC bude pre svojich klientov odporúčať financovanie pomocnou Kolektívnych pôžičiek poskytovaných práve Funding Circle.