Aktuality

30Dec2014

Čo znamenal rok 2014 pre Kolektívne požičiavanie?

Rok 2014 bol pre Kolektívne požičiavanie skutočne prelomový. Dve spoločnosti poskytujúce Kolektívne pôžičky vstúpili na burzu, enormne narástla popularita celého odvetvia, prudko vzrástol objem zrealizovaných pôžičiek a prestížny bankársky časopis vyhlásil toto odvetvie ako inováciu roka. To sú len niektoré dôležité udalosti, ktoré sa počas roka 2014 v rámci Kolektívneho požičiavania udiali. Pozrime sa na hlavné udalosti a a trendy bližšie.

29Dec2014

Ron Suber o globálnom úspechu Kolektívnych pôžičiek

Pozrite si video z významného podujatia AltFi Global Summit 2014, kde jednu z hlavných prezentácií ponúkol Ron Suber zo spoločnosti Prosper, ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky v USA.

26Dec2014

American Banker: Kolektívne požičiavanie je Inovácia roka 2014

Prestížny časopis American Banker označil Kolektívne požičiavanie za inováciu roka 2014.

22Dec2014

Ktoré IPO bolo významnejšie - Alibaba alebo Lending Club?

Pozrite si diskusiu, ktorú priniesla Bloomberg TV v súvislosti s úspešným vstupom spoločnosti Lending Club na americkú burzu. V diskusii sa dozviete pohľady analytikov na toto IPO a jeho porovnanie s IPO, ktoré pred časom uskutočnil čínsky gigant Alibaba Group.

17Dec2014

Ďalšie úspešné IPO poskytovateľa Kolektívnych pôžičiek

Po spoločnosti Lending Club, ktorá vstúpila na burzu minulý týždeň, uskutočnila IPO ďalší poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek - spoločnosť OnDeck. OnDeck včera zalistoval svoje akcie na americkej burze a získal 200 mil. USD.

12Dec2014

Prvý deň na burze posilnili akcie Lending Clubu o 56,2 %

Spoločnosť Lending Club má za sebou prvý deň obchodovania na burze. Pri upisovaní mala jej akcia hodnotu 15 USD. Po prvom dni obchodovania, vďaka vysokému záujmu investorov a ich dôvery v spoločnosť, cena jednej akcie stúpla až na 23,5 USD. To predstavuje rast 56,2 % a celú spoločnosť hodnotí na 8,5 mld. USD.

11Dec2014

Investori v Lending Clube zhodnotili svoju investíciu o viac ako 5 tis. percent

Včerajší vstup spoločnosti Lending Club prebehol aj nad najoptimisticnekjšie očakávania. Spoločnosť umiestila svoje akcie pri hodnote 15 USD na akciu, čo je o viac ako 5 USD na akciu oproti prvotnej indikovanej cene. Celkovo tak spoločnosť vstupom na burzu získala 884 mil. USD, čo predstavuje druhé najväčšie IPO tento rok a jedno z najväčších v histórii vôbec. Podla informácií predčil záujem veľkosť umiestňovaných peňazí viac ako 20 násobne.

09Dec2014

IPO Lending Clubu bude druhým najväčším po Alibabe

Spoločnosť Lending Club, líder v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek v USA, ktorá tento týždeň vstupuje na burzu, oznámila navýšenie svojej valuácie z dôvodu obrovského záujmu investorov. Nová valuáciu bude presahovať 6,5 mld. USD. Požadovanú sumu 650 mil. USD, ktorú chce spoločnosť vstupom na burzu získať, dosiahla len po 5 hodinách od začiatku investorskej "road show" a po dvoch dňoch ju už investorský záujem presiahol trojnásobne.

05Dec2014

Americkí investori vložia do anglických SME pôžičiek 132 mil. libier

Spoločnosť Funding Circle, líder v Kolektívnom požičiavaní pre malých a stredných podnikateľov, získal od skupiny amerických investorov 132 mil. libier určených pre pôžičky sprocesované cez túto spoločnosť.

05Dec2014

AvantCredit získal na prevádzku neuveriteľných 225 mil. USD

Spoločnosť AvantCredit, poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek v USA, získal od investorov do equity spoločnosti sumu až 225 mil. USD. Hlavným investorom bol známy venture fond Tiger Global a pridal sa k nemu i fond August Capital.

02Dec2014

Lending Club vstupuje do IPO v hodnote 5,6 mld. USD

Spoločnosť Lending Club, líder v Kolektívnych pôžičkách v USA, začína svoju “road show” pre investorov v súvislosti s jej vstupom na burzu. Spoločnosť oznámila, že pri vstupe na burzu cieľuje cenu jednej akcie na úrovni 10 - 12 USD. Horná hranica tejto sumy hodnotí cenu spoločnosti na úrovni 5,6 mld. USD.