Aktuality

30Apr2015

Lend Academy Investments a Nickel Steamroller sa spájajú

Investičný fond Lend Academy Investments, ktorý sa špecializuje na investície do Kolektívnych pôžičiek, sa spojil som spoločnosťou Nickel Steamroller, ktorá poskytuje infraštruktúru a manažment investícií pre inštitucionálnych investorov v tejto oblasti.

29Apr2015

Victory Park investuje do Kolektívnych pôžičiek až 500 mil. USD

Victory Park Capital, jeden z najrešpektovanejších investičných fondov vo svete, investuje až 500 mil. USD do pôžičiek poskytnutých cez spoločnosť UpStart.

27Apr2015

Prosper poskytol pôžičky za 3 mld. USD

Spoločnosť Prosper poskytujúca Kolektívne pôžičky v USA dosiahol hraniu 3 mld. USD poskytnutých pôžičiek. Ešte viac ako dosiahnutá hranica je zaujímavý obrovské zrýchľovanie poskytovaných objemov.

26Apr2015

Singapursky štátny investičný fond chce vstúpiť do Kolektívnych pôžičiek

Temasek, Singapursky štátny investičný fond, rokuje so spoločnosťou Funding Circle, ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii. Podľa informácií má fond záujem investovať 50 mil. libier. K tejto investícii by sa mala pridať i spoločnosť BlackRock.

20Apr2015

Šéf JPMorgan Chase: Silicon Valley prichádza

Jamie Dimond, CEO JPMorgan Chase, jednej z najväčších svetových bánk, vyhlásil, že nové spoločnosti zo Silicon Valey prichádzajú zjesť obed pre Wall Street. Vyhlásil to v výročnom liste pre akcionárov banky.

17Apr2015

Kolektívne pôžičky sú medzi 5 najrýchlejšie rastúcimi odvetviami v USA

Prestížny časopis Inc. zverejnil rebríček najrýchlejšie rastúcich odvetví v USA. Kolektívne pôžičky sú na piatom mieste.

15Apr2015

StreetShares získala 200 mil. USD na pôžičky pre veteránov

StreetShares, spoločnosť poskytujúca Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA, získala úverový prísľub v hodnote 200 mil. USD na financovanie svojich pôžičiek. Medzi investormi sú Direct Lending Investments, Community Investment Management a Eagle Bank Corp.

13Apr2015

RateSetter Austrália získal 20 mil. AUD

Spoločnosť RateSetter, britský poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek, ktorý nedávno rozšíril svoju činnosť aj do Austrálie, získal od investorov 10 mil. austrálskych dolárov.

10Apr2015

Lending Club sa stal partner pre financovanie na HomeAdvisory

Spoločnosť Lending Club a spoločnosť HomeAdvisors uzavreli strategické partnerstvo. HomeAdvisors je jedna z najväčších stránok v USA, kde ľudia riešia práce pre zlepšenie ich bývania. Lending Club bude ponúkať zvýhodnené pôžičky pre všetkých ich klientov.

08Apr2015

SoFi môže pri IPO získať valuáciu 3,5 mld. USD

Spoločnosť SoFi, poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek pre študentov v USA, by mal podla jej plánov tento rok vstúpiť na burzu. Odhad hodnoty spoločnosti dosiahol úroveň až 3,5 mld. USD. SoFi tak chce nadviazať na úspešné IPO spoločností Lending Club a OnDeck.

07Apr2015

Apetít venture fondov do oblasti alternatívneho financovania naberá na obrátkach

Za prvé dva mesiace 2015 investovali vo svete venture fondy až 340 mil. USD do oblasti alternatívneho financovania. Najviac týchto peňazí smeruje do Kolektívneho požičiavania.

02Apr2015

RateSetter získal investíciu 20 mil. libier

Spoločnosť RateSetter, ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii, získala od investorov equity investíciu 20 mil. libier. Medzi investormi bol bankový veterán Ken Costa spolu s fondmi Woodford Investment Management a Artemis.