Aktuality

29May2015

Zopa uzavrela spoluprácu s Ubrom

Spoločnosť Zopa, britský poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek, uzavrel strategickú spoluprácu so známou alternatívnou taxi službou Uber. Zopa by mala poskytovať výhodné financovanie pre vodičov na kúpu vlastných áut.

27May2015

Goldman Sachs hladá cestu do oblasti online požičiavania

Známa investičná banka Goldman Sachs založila špeciálnu skupinu, ktorá ma za úlohu nájsť spôsob, ktorým banka prenikne od rýchlorastúceho odvetvia online a Kolektívnych pôžičiek.

25May2015

Canaan Partners: Sme svedkami fundamentálnych zmien vo finančnom sektore

Canaan Partners, jeden z najznámejších Venture fondov zo Silicon Valley vníma prebiehajúce zmeny vo finančnom sektore. Fond má pod správou 4,2 mld. USD a významne sa zapája do investícií v oblasti alternatívnych služieb v rámci financií a Kolektívneho požičiavania.

22May2015

Metro bank v Británii bude priamo investovať do Kolektívnych pôžičiek

Metro bank je prvá banka vo Veľkej Británii, ktorá uzavrela partnerstvo s poskytovateľom Kolektívnych pôžičiek, podľa ktorého bude banka priamo investovať do týchto pôžičiek. Partnerstvo bolo uzavreté s najstarším poskytovateľom Kolektívnych pôžičiek spoločnosťou Zopa.

20May2015

DealStruck získal 8,3 mil. USD

Spoločnosť DealStruck získala od investorov 8,3 mil. USD. Spoločnosť sa špecializuje na Kolektívne požičiavanie pre malých a stredných podnikateľov v USA a do dnešného dňa poskytla pôžičky v hodnote 50 mil. USD.

18May2015

ApplePie získal investíciu 34 mil. USD

Spoločnosť ApplePie Capital, poskytujúca Kolektívne pôžičky pre podnikateľov v USA, získala investíciu 6 mil. USD určených do equity spoločnosti a Ďalších 28 mil. USD určených na financovanie pôžičiek.

16May2015

Ranger Capital získal 155 mil. libier na investovanie do Kolektívnych pôžičiek

Investičná skupina Ranger Capital upisuje na Londýnskej burze nový fond s hodnotou 155 mil. libier určený na investovanie do Kolektívnych pôžičiek.

13May2015

Ďalšie veľké myšlienky vo Finančných technológiách

Známy finančník Charles Modlow, partner investičnej spoločnosti Fundation Capital, predstavil svoju analýzu a víziu zmien, ktoré sa práve dejú vo finančnom svete.

11May2015

Patch of Land získal investíciu 24 mil. USD

Spoločnosť Patch of Land, ktorá sa zameriava na Kolektívne pôžičky na financovanie nehnuteľností v USA, získala investíciu 23,6 mil. USD v prvom investičnom kole. Jedným z investorov je aj Ron Suber, prezident spoločnosti Prosper.

07May2015

Prosper získal investíciu 165 mil. USD

Spoločnosť Prosper poskytujúca Kolektívne pôžičky v USD získala v D investičnom kole 165 mil. USD. Táto investícia znamená ohodnotenie spoločnosť na 1,9 mld. USD. V predchádzajúcom investičnom kole, ktoré sa uskutočnilo len pred rokom, získal Prosper 70 ml. USD a hodnotu 600 mil. USD.

06May2015

Larry Summers: Nové požičiavanie pre novú ekonomiku

Lawrence H. Summers, bývalý minister financií USA, riaditeľ Harvardu a hlavný ekonomický poradca prezidenta Obamu, vystúpil na konferencie LendIt s prezentáciou ohľadne veľkého potenciálu nových foriem požičiavania a ich veľmi pozitívnemu vplyvu na celú ekonomiku.

04May2015

Lending Club a Citi banka uzavreli partnerstvo

Spoločnosť Lending Club, líder v Kolektívnom požičiavaní, banky Citi a Varadero Capital uzavreli spoluprácu pri financovaní ľudí a komunít, ktorí majú problémy so získaním financovania a úverov.