Aktuality

25Aug2015

UpStart získal equity investíciu 35 mil. USD

Spoločnosť UpStart, ktorá sa zameriava na Kolektívne požičiavanie pre mladých ľudí s malou úverovou históriou v USA, získala od investorov 35 mil. USD. Lídrom tohto investičného kola bol fond Third Point Ventures.

24Aug2015

Funding Circle bude prefinancovávať faktúry

Spoločnosť Funding Circle, jednotka v oblasti Kolektívnych pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov vstúpila do strategického partnerstva so spoločnosťami Sage Partners a MarketInvoice.

19Aug2015

Investície do Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii budú daňovo zvýhodnené

Investovanie do Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii sa dočkalo významného prelomu. Štát umožní tieto pôžičky zaradiť do tkz. ISA (Individual Savings Accounts) schémy, ktorá je daňovo zvýhodňovaná.

14Aug2015

Funding Empire predal majoritný podiel Paratus AMC

Spoločnosť Paratus AMC kúpila majoritný podiel vo Funding Empire, spoločnosti ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov vo Walse. Paratus AMC je investor a poskytovateľ finančných služieb v súvislosti s rezidenčnými hypotekárnymi úvermi.

12Aug2015

Prosper dosiahol hranicu 4 mld. USD poskytnutých pôžičiek

Spoločnosť Prosper, dvojka na trhu Kolektívneho požičiavania v USA, dosiahla ďalší významný míľnik a prekonala hranicu 4 mld. USD poskytnutých pôžičiek.

10Aug2015

40 najvplyvnejších ľudí vo FinTech

Financial News vydal tradičný rebríček štyridsiatich najvplyvnejších ľudí vo FinTech oblasti v Európe - FinTech 40.

05Aug2015

Bloomberg TV: Slnečné bankovníctvo

Bloomberg TV pred nedávnom uskutočnila rozhovor s Mattom Burtonom, CEO spoločnosti Orchard, ktorá vytvára infraštruktúru pre inštitucionálnych investorov do Kolektívnych pôžičiek.

03Aug2015

Prêt d’Union získal od investorov 31 mil. EUR

Spoločnosť Prêt d’Union, poskytujúca Kolektívne pôžičky vo Francúzsku, získala od investorov equity investíciu 31 mil. EUR. Medzi investormi boli Eurazeo and Pierre Kosciusko-Morizet a existujúci investori v spoločnosti.