Aktuality

28Sep2015

Funding Circle získalo dvoch významných bankárov

Spoločnosť Funding Circle, líder v oblasti Kolektívneho požičiavania pre malých a stredných podnikateľov, získala do manažmentu dvoch vyzvaných bankárov.

25Sep2015

LiftForward získala 250 mil. USD pre financovanie pôžičiek

Spoločnosť LiftForward poskytujúca alternatívne financovanie pre malých podnikateľov, získala až 250 mil. USD určených na financovanie pôžičiek. Na tejto investícii sa zúčastnili Varadero Capital a GLI Finance.

21Sep2015

Viac ako 100 nových spoločností, chce poskytovať Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii

Financial Conduct Authority, ktorá zastrešuje povoľovací proces pre Kolektívne požičiavanie vo Veľkej Británii eviduje až 114 žiadostí od nových spoločností pre túto oblasť. Podľa jej vyjadrenia v krajine už 178 spoločností má prechodné povolenie na poskytovanie služieb Kolektívneho požičiavania. Koncom minulého roka v krajine takto pôsobilo “len” 56 spoločností.

17Sep2015

Van Eck Overland spúšťa nový fond na investovanie do online pôžičiek

V USA vzniká prvý fond kótovaný na burze, ktorý sa zameriava na investovanie do Kolektívnych pôžičiek. Je dielom spojenie UBS a Van Eck Overland. Nový fond pred nedávnom začal povoľovací proces so SEC.

14Sep2015

Žltý melón získal významnú kapitálovú investíciu

Žltý melón, prvý portál kolektívnych pôžičiek na Slovensku, úspešne ukončil svoje prvé investičné kolo a získal kapitál na posilnenie svojho ďalšieho rozvoja a realizáciu strategických plánov.

11Sep2015

Seedrs získalo v prvom investičnom kole 10 mil. libier

Spoločnosť Seedrs, poskytujúca možnosť priameho investovania do začínajúcich spoločností vo Veľkej Británii získala v nedávno uzavretom investičnom kole equity investíciu vo výške 10 mil. libier. Lídrami investície boli Woodford Patient Capital plc a Augmentum Capital.

08Sep2015

Funding Circle chystá vlastný fond

Spoločnosť Funding Circle, poskytujúca Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov vo Veľkej Británii a USA chystá vlastný investičný fond s kapacitou až 150 mil. libier.

07Sep2015

Kandidát na nového prezidenta Spojených štátov má významnú investíciu v Kolektívnych pôžičkách

Jeb Bush, kandidát z Republikánskej strany na nového prezidenta USA zverejnil svoje majetkové pomery.

02Sep2015

Funding Empire predal majoritný podiel Paratus AMC

Spoločnosť Paratus AMC kúpila majoritný podiel vo Funding Empire, spoločnosti ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov vo Walse. Paratus AMC je investor a poskytovateľ finančných služieb v súvislosti s rezidenčnými hypotekárnymi úvermi.