Aktuality

28Oct2015

Grouplend získal 10 mil. USD

Spoločnosť Grouplend, líder v poskytovaní kolektívnych pôžičiek v Kanade, získal od investorov 10,2 mil. USD. Na investičnom kole sa zúčastnili Markus Frind, CEO PlentyofFish a Lance Tracey, zakladateľ Pier 1 Hosting a Sutton Real Estate Group.

26Oct2015

Zopa poskytla už 1 mld. libier pôžičiek

Spoločnosť Zopa, poskytujúca kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii, dosiahla míľnik 1 mld. Libier poskytnutých pôžičiek. Zvýšenou akceleráciou rastu má spoločnosť plán dosiahnuť hranicu 2 miliárd už do konca roka 2016.

23Oct2015

SoFi dosiahlo hodnou 4 mld. USD

Spoločnosť SoFi, poskytujúca kolektívne pôžičky pre mladých ľudí a študentov v USA, získala v poslednom investičnom kole až 1 miliardu dolárov od investorov. Hodnota spoločnosti sa tak dostala až na 4 mld. USD.

22Oct2015

Dianrong získal 207 mil. USD investíciu

Spoločnosť Dianrong, najväčší poskytovateľ kolektívnych pôžičiek v Číne, získal od investorov v treťom investičnom kole 207 mil. USD na posilnenie svojej činnosti. Hlavným investorom v tomto kole bola globálna investičná spoločnosť Standard Chartered Plc.

19Oct2015

McKinsey: Novodobé finančno-technologické spoločnosti zoberú bankám business

Podľa štúdie prestížnej poradenskej spoločnosti McKinsey, banky na celom svete sú ohrozené stratou významnej časti zisku primárne vo oblastiach poskytovania úverov. Bankové odvetvie zarobilo minulý rok 1 trilión USD a aj keď má stabilizovanú ziskovosť vlastného kapitálu, jeho zisková marža sa už minulý rok znížia o 185 bázických bodov.

16Oct2015

Lendig Club dosiahol hodnotu 11 mld. poskytnutých pôžičiek

Spoločnosť Lending Club, líder v poskytovaní kolektívnych pôžičiek v USA, dosiahol hodntu 11 mld. poskytntých pôžičiek. Ešet viac ako samotná úctihodná hodnota je obdivuhodný trend a akcelerácia rastu poskytovania nových pôžiek. Pozrite si graf rastu poskytovania pôžičiek, ale i peknú infografiku, ktorú spoločnosť k tejto príležitosti vydala.

14Oct2015

Kolektívne pôžičky v Číne dosiahli nový rekord

Čína už dlhšie predstavuje naväčší trh s kolketívnym požičiavaním vo svete. Ako vyplýva zo správy Shanghai Daily v Auguste dosiahol úrovň 97,5 mld. yuanov (15,3 mld. USD).

12Oct2015

Zencap získal 230 mil. EUR od fondu Victory Park Capital

Zencap, spoločnosť poskytujúca kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v Nemecku, Holandsku a Španielsku, získal úverový prísľub v hodnote 230 mil. EUR od fondu Victory Park Capital.

07Oct2015

Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii prekonali ďalší rekord

Obrovský rast Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii neutícha. Minulý kvartál bolo takto v krajine poskytnutých viac ako 500 mil. libier, čo je doterajší rekord. Do dnešnej dobe v krajine bolo cez systém Kolektívneho požičiavania poskytnutých už 3,15 mld. libier.

05Oct2015

Reality Mogul získalo equity investíciu 35 mil. USD

Spoločnosť Reality Mogul, ktorá sa zameriava na Kolektívne požičiavanie určené pre realitná projekty a nehnuteľnosti v USA, získala od investorov vo svojom druhom investičnom kole sumu 35 mil. USD. Lídrami tohto investičného kola boli venture fondy Sorenson Capital a Canaan Partners.

01Oct2015

Citigroup zastrešuje predaj 377 mil. USD balíka Kolektívnych pôžičiek

Tieto pôžičky boli poskytnuté cez spoločnosť Prosper a dokazujú ďalší spôsob ako sa banky priamo zapájaj do podpory rastu odvetvia Kolektívneho požičiavania.