Aktuality

31Mar2016

loanDepot a Avant spájajú sily

Spoločnosť loanDepot, poskytujúca kolektívne pôžičky v USA na kúpu nehnuteľností, uzavrela strategické partnerstvo s Avant, ďalším významným poskytovateľom kolektívnych pôžičiek. Avant od svojho vzniku poskytlo pôžičky v hodnote vyše 2 mld. USD.

29Mar2016

Western Independent Bankers sa spojili s Bizfi

Western Independent Bankers (WIB), aliancia 600 komunitných bánk, uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Bizfi, ktorá agreguje 15 poskytovateľov kolektívnych pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov. V rámci partnerstva budú mať banky priamy prístup na platformu a môžu do pôžičiek priamo investovať.

24Mar2016

LendInvest získal 17 mil. GBP

Spoločnosť LendInvest, poskytujúca kolektívne pôžičky na financovanie nehnuteľností vo Veľkej Británii, získala v rámci svojho B investičného kola sumu až 17 mil. GBP. Hlavným investorom bol investičná spoločnosť Atomico, ktorá bola v minulosti založená Niklasom Zennstromo, spoluzakladateľom spoločnosti Skype.

21Mar2016

Prosper a HomeAdvisors uzavreli strategické partnerstvo

Spoločnosť Prosper, druhý najväčší poskytovateľ kolektívnych pôžičiek v USA, uzavrela strategické partnerstvo s HomeAdvisors. HomeAdvisors je jednou z najväčších platforiem pre poskytovanie služieb spojených s renováciou a rekonštrukciou bývania v USA. Má viac ako 35 mil. klientov.

18Mar2016

Izraelská crowdfunding platforma iAngels získala 14 mil. USD

Spoločnosť iAngels, ktorá prevádzkuje crowdfundingovú platformu v Izraeli, získala vo svojom B investičnom kole sumu 14 mil. USD. Oblasť crowdfundingu je v Izraeli veľmi populárna. Len pred pár dňami získala podobná platforma OurCrowd od investorov sumu 10 mil. USD.

16Mar2016

Avant prekročil hranicu 3 mld. poskytnutých pôžičiek

Spoločnosť Avant, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, dosiahla významný míľnik a prekonala hranicu 3 mld. USD poskytnutých pôžičiek.

14Mar2016

Banky už nekontrolujú svoju budúcnosť

Podľa prieskumu Economist Intelligence Unit sami bankári predpokladajú, že do roku 2020 bude finančný svet do veľkej miery tvarovaný technológiami a novými finančno-technologickými spoločnosťami. Najviac sa to prejaví v oblasti požičiavania, platobných služieb a v oblasti správy majetku.

11Mar2016

Auxmoney získala investíciu od investičnej spoločnosti zo skupiny ProSiebenSat.1

Spoločnosť Auxmoney, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v Nemecku, uskutočnila svoje D investičné kolo. Hlavný investor, ktorý sa tohto kola zúčastnil, bol fond Seven Ventures, čo je investičná spoločnosť patriaca do mediálnej skupiny ProSiebenSat.1

09Mar2016

Mondo získalo 1 mil. libier za 1 minútu

Plne digitálna banka Mondo získala za 1 minútu a 36 sekúnd sumu až 1 mil. libier. Udialo sa tak na crowdfundingovej platforme Crowdcube.

07Mar2016

Jamie Dimon o financiách: Kto vlastní budúcnosť?

Jamie Dimon, CEO svetovej banky JPMorgan Chase, poskytol rozsiahly rozhovor pre agentúru Bloomberg. V rozhovore sa vo veľkom venuje i novým FinTech spoločnostiam najmä v oblasti kolektívneho požičiavania a tomu, aké hrozby ale i možnosti prinášajú pre tradičné banky.

04Mar2016

zipMoney uzavrel dohodu s Victory Park Capital za 108 mil. USD

Victory Park Capital, jeden z najznámejších fondov, ktorý investuje do FinTech spoločností a najmä do oblasti kolektívneho požičiavania poskytol austrálskej spoločnosti sumu 108 mil. USD na investovanie do kolektívnych pôžičiek.

02Mar2016

Ron Suber: Kolízia Silicon Valley a Wall Street vygenerovala inováciu, aká tu ešte nikdy nebola

Ron Suber, prezident spoločnosti Prosper Marketplace, druhého najväčšieho poskytovateľa kolektívnych pôžičiek v USA, poskytol rozhovor pre Money Summit. Ron hovorí o jeho skúsenostiach z kolektívneho požičiavania, vízii pre ďalšie obdobie ako aj o tom, prečo banky a staré finančné inštitúcie to odvetvie tak láka.