Aktuality

30Aug2016

Lending Club posilnili dvaja bývalí bankári z Wall Street

Spoločnosť Lending club, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, zamestnal dvoch bývalých významných bankárov na rozšírenie svojho investičného tímu.

25Aug2016

Nové online platforma na požičiavanie banky Goldman Sachs sa bude volať Marcus

Podľa New York Times spustí známa investičná banka svoju pripravovanú platformu pre online požičiavanie v októbri a bude sa volať Marcus.

23Aug2016

Avant získal investíciu 255 mil. USD

Spoločnosť Avant, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, získala od bánk J.P. Morgan, Credit Suisse a Morgan Stanley úverovú facilitu 255 mil. USD.

18Aug2016

“Alternatívni poskytovatelia pôžičiek tu zostanú.”, hovorí správa spoločnosti Deloitte

Správa spoločnosti Deloitte a AIMA ohľadne trhu spotrebiteľského a firemného financovania sa zaoberá i revolúciou, ktorá aktuálne prebieha na finančnom trhu.

16Aug2016

Hlavní poskytovatelia kolektívnych pôžičiek v USA rokujú o miliardových investíciách

Prosper aktuálne rokuje o investície v hodnote 5 mld. USD na investovanie do pôžičiek poskytnutých cez platformu. Hovorí sa tiež, že aj spoločnosť Lending Club rokuje o podobnom obchode v hodnote 1,5 mld. USD.

11Aug2016

Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii dosiahnu do roku 2020 16 mld. libier

Analýza spoločnosti BI Intelligence predpovedá, že kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii porastú v najbližších rokoch v priemere o 45 % ročne a do roku 2020 by mali dosiahnuť 16 mld. libier (23 mld. USD).

09Aug2016

Elevate získal 545 mil. USD a pripravuje IPO

Spoločnosť Elevate, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre nižšie segment klientov v USA, získala od Victory Park Capital investíciu vo výške 545 mil. USD na financovanie pôžičiek.

04Aug2016

Prosper pripravuje vlastný fond pre investovanie do kolektívnych pôžičiek

Spoločnosť Prosper, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, pripravuje vlastný investičný fond pre investovanie do kolektívnych pôžičiek poskytnutých cez túto platformu.

02Aug2016

Common Bond získal investíciu 300 mil. USD

Spoločnosť Common Bond, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre študentov v USA, získala vo svojom C investičnom kole sumu 300 mil. USD. Jedná sa o kombináciu equity investície a investície do pôžičiek poskytovaných cez spoločnosť.