Aktuality

29Nov2016

ZOPA spustí vlastnú banku

Britská spoločnosť ZOPA, prvá platforma kolektívneho požičiavania na svete, oznámila, že v roku 2018 spustí vlastnú banku, ktorá bude pod ochranným mechanizmom FSCS.

24Nov2016

Kanadská Národná banka investuje 1,3 mld. USD cez P2P spoločnosť Lending Club

Spoločnosť Lending Club, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, uzavrela partnerstvo s kanadskou Národnou bankou, na základe ktorého banka investuje sumu až 1,3 mld. USD do pôžičiek poskytnutých cez platformu.

22Nov2016

Fintech 50 pre rok 2016 podľa Forbes

Odvetvie finančných služieb, ktoré v USA dosahuje 1,7 bilióna USD, sa v základoch mení. Zmenu prináša tsunami vlna s novými fintech spoločnosťami, ktoré menia spôsoby ako ľudia sporia, investujú, platia a požičiavajú si.

17Nov2016

Nová referenčná schéma otvorí P2P pôžičky viac žiadateľom

Platformy kolektívneho požičiavania vo Veľkej Británii získajú prístup k tisícom malých a stredným podnikateľom, ktorí hľadajú úver. Zabezpečí to nová referenčná schém, ktorá práve vstúpila do platnosti.

15Nov2016

Úzka spolupráca medzi Borrowell a veľkou kanadskou bankou

Borrowell, kanadská platforma kolektívneho požičiavania, uzavrela partnerstvo s veľkou kanadskou bankou CIBC.

11Nov2016

Future Finance získala investíciu 30 mil. libier od Európskeho Investičného fondu

Európsky Investičný Fond poskytol 30 mil. libier na investovanie do pôžičiek pre študentov. Uskutoční sa tak cez platformu kolektívneho požičiavania Future Finance.

09Nov2016

Banque Postale získal podiel v platforme Wesharebonds

Francúzska banka Banque Postale vstúpila do odvetvia kolektívneho požičiavania a kúpila 10 % podiel v platforme Wesharebonds.

07Nov2016

Nový report o partnerstve bánk a fintech spoločností

Manatt vydala správu o spolupráci bánk a fintech spoločností, podľa ktorej je spolupráca najviac preferovaná voľba bánk i nových spoločností.

04Nov2016

Monroe Capital získal 800 mil. USD na investovanie do alternatívnych úverov

Monroe Capital LLC uzavrel investičné kolo, v rámci ktorého získal 800 mil. USD do svojho fondu na investovanie do oblasti alternatívneho úverovania.

02Nov2016

Čínsky poskytovateľ kolektívnych pôžičiek Ppdai mieri na burzu

Spoločnosť Ppdai, čínsky poskytovateľ kolektívnych pôžičiek plánuje vstúpiť na americkú burzu. Svoju hodnotu v čase vstupu odhaduje na 2 mld. USD.