Aktuality

30Aug2017

Fintech požičiavateľ OnDeck rozšíril svoju spoluprácu s bankou JPMorgan Chase

Spolupráca na základoch “lending-as-a-service” medzi online požičiavateľom OnDeck a bankou JPMorgan Chase sa rozširuje. Banka využíva software a služby spoločnosti na spravovanie úverov pre malých a stredných podnikateľov. Spolupráca, ktorá vznikla v roku 2015 sa predĺžila o ďalšie štyri roky v rámci ktorých má JPMorgan Chase tiež predstaviť ďalšiu víziu v spoločnom fungovaní.

25Aug2017

Softbank investovala 250 mil. USD do spoločnosti Kabbage

Kabbage patrí medzi vedúce spoločnosti kolektívneho požičiavania pre malých a stredných podnikateľov. Obsluhuje 115.000 klientov a poskytla pôžičky v hodnote 3,5 mld. USD.

23Aug2017

Vedúca spoločnosť kolektívneho požičiavania v Číne získala v poslednom investičnom kole sumu 220 mil. USD

Spoločnosť Dianrong, vedúca spoločnosť kolektívneho požičiavania v Číne, získala vo svojom D investičnom kole sumu 220 mil. USD.

21Aug2017

Banco BNI Europa uzavrela partnerstvo s poskytovateľom kolektívnych pôžičiek

Inovatívna portugalská banka Banco BNI Europa rozširuje svoje partnerstvá s fintech spoločnosťami. Banka pred nedávnom uzavrela partnerstvo so spoločnosťou Creditshelf, nemeckým poskytovateľom kolektívnych pôžičiek pre podnikateľov.

17Aug2017

Fintech banka N26 uzavrela partnerstvo s poskytovateľom kolektívnych pôžičiek

Európska digitálna banka N26 uzavrela partnerstvo s nemeckou platformou kolektívneho požičiavania Auxmoney.

15Aug2017

Fintech Global predpovedá pre rok 2017 rekordné investície do fintech spoločností

Analytická spoločnosť Fintech Global vydala správu podľa ktorej investície do fintech spoločností vo Veľkej Británii neutíchajú ani po referende o Brexite.

10Aug2017

Kanadská fintech spoločnosť získala investíciu 57 mil. USD

Spoločnosť Borrowell, jedna z najznámejších kanadských spoločností kolektívneho požičiavania, získala od investorov 57 mil. USD. 12 mil. USD bola úverová linka a 45 mil. USD investícia do akcií spoločnosti.

08Aug2017

Nezastaviteľný rast alternatívneho úverovania

100 najväčších svetových správcov kapitálu uviedlo, že oproti roku 2016 sa výška spravovaných aktív vzrástla o 10 % na takmer 4 bilióny USD. Vyplýva to z prieskumu Willis Towers Watson’s Global Alternatives Survey.

03Aug2017

RentoMojo získalo investíciu 10 mil. USD

Spoločnosť RentoMojo, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v Indii, získala vo svojom B investičnom kole sumu 10 mil. USD. Medzi investormi boli Bain Capital Ventures a bývalý CEO Lending Clubu Renaud Laplanche. Medzi existujúcich investorov patria Accel Partners a IDG Ventures, ktorí na investícii tiež participovali.

01Aug2017

Žltý melón výhodne dofinancuje aj Vašu hypotéku

Spoločnosť iService, a.s., ktorá od roku 2012 prevádzkuje portál kolektívneho požičiavania Žltý melón, predstavila nový produkt – CashFree Hypo, pomocou ktorého je možné za veľmi výhodných podmienok dofinancovať hypotéku na kúpu nového, ale aj staršieho bytu. V rovnakom čase zástupcovia spoločnosti ohlásili aj uzavretie spolupráce s novým partnerom GEPARD FINANCE, s.r.o.

01Aug2017

Fintech poskytovateľ pôžičiek uzavrel partnerstvo s vedúcou talianskou bankou

Spoločnosť iwoca oznámila partnerstvo s talianskou bankou Intesa Sanpaolo, v rámci ktorého bude poskytovať svoje produkty pre SME klientov banky.