Aktuality

29Dec2017

Affirm dosiahol valuáciu 1,5 mld. USD

Spoločnosť Affirm, alternatívny poskytovateľ úverov v USA, ktorý založil bývalý spoluzakladateľ PayPalu Max Levchin, aktuálne ukončuje svoje nové investičné kolo, po ktorom sa zaradí medzi jednorožcov, teda spoločnosti ktorých s hodnota prevyšuje 1 mld. USD.

27Dec2017

Cambridge report: Fintech poskytovatelia pôžičiek ďalej rastú

Podľa nového report Cambridge Centre alternatívni poskytovatelia pôžičiek vo Veľkej Británii narástli oproti roku 2016 o 43 % a dosiahli hodnotu 4,6 mld. libier.

21Dec2017

MoneyMe získalo 120 mil. dolárov na investície do pôžičiek

Spoločnosť MoneyMe, austrálsky poskytovateľ kolektívnych pôžičiek, získal sumu 120 mil. austrálskych dolárov na investície do pôžičiek poskytnutých cez spoločnosť. 100 mil. AUD poskytol investičný fond z New Yorku Fortress Investment Group a 20 mil. AUD austrálska spoločnosť Evans & Partners.

19Dec2017

Britská Národná Banka varuje: Banky podceňujú hrozbu fintech spoločností

Profitabilita a rizikový profil britských bank je vo výraznom ohrození zo strany novodobých finančno-technologických spoločností, varuje Britská Národná Banka. Zároveň dopĺňa, že viacero veľkých bank túto hrozbu nevníma, alebo podceňuje.

14Dec2017

Investície do britských fintechov dosahujú ďalšie rekordy

Za prvé tri kvartály roka 2017 sa do britských fintech spoločností investovalo až 2,1 mld. libier. Je to takmer dvojosobná hodnota ako to bolo za celý rok 2016.

12Dec2017

Banka BNP Paribas kúpila 10 % podiel vo fintech spoločnosti Caple

Okrem vstupu do spoločnosti, uzavrela banka so spoločnosťou Caple partnerstvo a strategickú spoluprácu za účelom prípravy novej platformy pre online poskytovanie pôžičiek malým a stredným podnikateľom v Európe.

07Dec2017

Banka Westpac kúpila podiel vo fintech spoločnosti BrickX

Westpac, jedna z najväčších Austrálskych bank získala podiel vo fintech spoločnosti BrickX, ktorá umožňuje ľuďom investovať do nehnuteľností. Westpack už v minulosti investovala do viacerých fintech spoločností, vrátane portálov kolektívneho požičiavania.

05Dec2017

Rebríček FINTECH 100 pre rok 2017

Odvetvie finančných služieb prechádza významnými zmenami, ktoré sú akcelerované najmä novými finančno-technologickými spoločnosťami.