Aktuality

30Jan2018

Spevák Bono investoval do FinTechu

VaroMoney, fitech spoločnosť ktorá poskytuje služby mobilného bankovníctva v USA, uzavrela svoje B investičné kolo. Spoločnosť v ňom získala 45 mil. USD od venture fondu The Rise Fund, ktorý spoluzakladal spevák Bono.

25Jan2018

Kreditech uzavrel partnerstvo s Mambu

Spoločnosť Kreditech, nemecká fintech spoločnosť na požičiavanie pomocou vyhodnocovania alternatívnych dát, plánuje expandovať do Indie. Na expanziu využije spoluprácu s Mambu a jej bankovú platformu.

23Jan2018

Banka Chase bude požičiavať na kúpu automobilov cez fintech platformu

Banka JPMorgan Chase uzavrela spoluprácu s fintech požičiavateľom AutoFi. Banka bude investovať do pôžičiek poskytnutých cez platformu na kúpu automobilov v USA.

18Jan2018

Funding Circle smeruje na burzu

Spoločnosť Funding Circle, najväčší svetový poskytovateľ kolektívnych pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov, podľa Sky News zahájila prípravu svojho vstupu na britskú burzu cenných papierov. Podľa správ sa má IPO uskutočniť na jeseň 2018. Spoločnosť to zatiaľ nepotvrdila.

16Jan2018

Kto je najhodnotnejší fintech poskytovateľ pôžičiek? Asi budete prekvapený

Spoločnosť GreenSky, ktorá ponúka pôžičky na predajných miestach v USA, ukončila investičné kolo v hodnote 200 mil. USD.

12Jan2018

Poznáte FinTech scénu na Slovensku?

BoostLabs zmapovali slovenskú FinTech scénu. Medzi hlavnými FinTech spoločnosťami nechýba aj Žltý melón.

11Jan2018

Brusel sa chystá podporiť Fintech sektor

Brusel navrhne cezhraničnú Európsku smernicu, ktorá pomôže fintech spoločnostiam fungovať v rámci viacerých krajín Európskej únie. Chce tým bojovať v konkurencii s USA a Áziou.

09Jan2018

Investec a MarketInvoice uzavreli partnerstvo za 50 mil. libier

MarketInvoice, spoločnosť poskytujúca kolektívne pôžičky na prefinancovanie faktúr vo Veľkej Británii, zvýši svoj objem financií pomocou investície od banky Investec Asset Finance v hodnote 50 mil. libier.

04Jan2018

FinTech požičiavateľ peňazí Billie získal 10 mil. EUR

Téma plne automatického schvaľovania úverov sa v rámci fintech komunity diskutuje už dlhšiu dobu. Jeden z jej hlavných protagonistov pred nedávnom získal vo svojom A investičnom kole sumu 10 mil. EUR.

02Jan2018

Banka N26 uzavrela partnerstvo s Younited Credit

Nemecká online banka N26 aktuálne ponúka svoje služby v 17 krajinách Európy. Jej hlavné produkty sú štandardne spúšťané v Nemecku a následne sa dostávajú do ďalších krajín. Banka nedávno uzavrela partnerstvo so spoločnosťou kolektívneho požičiavania vo Francúzsku Younited Credit.