Aktuality

29Mar2018

Čínska Yirendai zverejnila rekordné výsledky za rok 2017

Yirendai, čínska spoločnosť kolektívneho požičiavania, ktorá je tiež kótovaná na americkej burze, zverejnila svoje finančné výsledky za posledný kvartál a celý rok 2017.

27Mar2018

Augmentum Fintech získal v rámci IPO 94 mil. libier

Fond Augmentum Fintech, ktorý investuje do technologických a fintech spoločností, získal na burze 94 mil. libier. Fond okrem iných je tiež investorom v britskej Zope, najstaršej spoločnosti kolektívneho požičiavania na svete.

22Mar2018

Banka Monzo pridala možnosť investovať do kolektívnych pôžičiek

Digitálna banka Monzo rozšírila možnosti zhodnotenia peňazí pre svojich klientov. Po novom im umožní investovať do kolektívnych pôžičiek poskytovaných spoločnosťami Scalable Capital, Wealthsimple a Zopa.

20Mar2018

BNP Paribas uzavrela partnerstvo s švédskym fintechom Tink

Belgická banka BNP Paribas Fortis uzavrela partnerstvo s švédskym fintechom Tink, ktoré má slúžiť na posilnenie jej mobilného bankovníctva.

15Mar2018

Investície do spoločností kolektívneho požičiavania dosiahli v roku 2017 nový rekord

Podľa spoločnosti Fintech Global dosiahli investície do spoločností kolektívneho požičiavania v roku 2017 svoj nový rekord.

13Mar2018

Francúzska fintech spoločnosť Lydia získala investíciu 13 mil. EUR

Fintech spoločnosť Lydia, ktorá poskytuje služby v oblasti platobného styku, získala vo svojom aktuálnom investičnom kole sumu 13 mil. EUR. Medzi investormi boli CNP Assurances, XAnge, New Alpha AM, Oddo BHF a Groupe Duval.

08Mar2018

Banka BNP Paribas zriadila investičný fond pre alternatívne financovanie

Európska banka BNP Paribas zriadila svoj nový fintech fond na investovanie do startupov v oblastí fintech a alternatívneho financovania.

06Mar2018

Banka ING kúpila spoločnosť kolektívneho požičiavania Lendico

Banka ING Diba kúpila nemeckú spoločnosť kolektívneho požičiavania Lendico. Kúpa bola oznámená antimonopólnemu úradu a banka ju potvrdila.

01Mar2018

Goldman chce kúpiť fintech spoločnosť Clarity

Goldman Sachs Group Inc. pripravuje akvizíciu fintech startupu Clarity Money, ktorá poskytuje služby správy osobných financií. Goldman by mal následne spoločnosť zlúčiť s Marcusom, jej online platformou na poskytovanie alternatívnych úverov pre obyvateľov.