Aktuality

30Aug2018

Revolut dosiahol pre svojich investorov výnos 1.900 %

Pred dvoma rokmi mohli ľudia cez platformu Crowdcube investovať do digitálnej fintech banky Revolut sumu od 10 do 5.000 libier. Ich investícia sa za dva roky zhodnotila 19 násobne.

28Aug2018

BlueVine získal dodatočných 12 mil. USD od Microsoftu a Nationwide

Spoločnosť BlueVine, fintech požičiavateľ v USA, získal vo svojom E investičnom kole sumu 72 mil. USD. Zvýšila sa tak z pôvodných 60 mil. USD.

23Aug2018

Zopa získala investíciu vo výške 44 mil. libier

Spoločnosť Zopa, britský poskytovate kolektívnych pôžičiek, získal v poslednom investičnom kole sumu 44 mil. libier.

21Aug2018

Banka Barclays kúpila podiel v MarketInvoice

MarketInvoice, platforma kolektívneho požičiavania vo Veľkej Británii, a banka Barclays oznámili strategické partnerstvo pri poskytovaní pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov.

16Aug2018

Funding Circle získal 16 mil. libier od CitiBank

Spoločnosť Funding Circle, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii a tiež spravuje spoj investičný fond Funding Circle SME Income fund, získala od banky CitiBank dodatočných 16 mil. libier na investície do pôžičiek. Už v minulosti banka cez spoločnosť investovala sumu 50 mil. libier.

14Aug2018

FinTech správca aktív presiahol sumu 500 mil. libier aktív pod správou

Spoločnosť PensionBee, poskytujúca digitálnu správu aktív vo Veľkej Británii, po dvoch rokoch od vzniku akceleruje svoj rast.

09Aug2018

Banka BNI Europa a Fintex Capital investujú do pôžičiek Upgradu

Európska digitálna banka Banco BNI Europa a britský fond Fintex Capital uzavreli strategickú spoluprácu so spoločnosťou Upgrade. V rámci nej investujú do pôžičiek poskytnutých cez spoločnosť.

07Aug2018

JLT kúpil robotického správcu aktív

Spoločnosť JLT Employee Benefits, významný poskytovateľ finančných služieb, kúpil spoločnosť Moola, robotického správcu aktív.

02Aug2018

Investori štátnych fondov alokujú viac peňazí do súkromných pôžičiek

Alokácia štátnych fondov do alternatívnych aktív sa zvýšila na 20 percent. Najpopulárnejšie sú pritom investície do pôžičiek. Vyplýva to z prieskumu investičnej spoločnosti Invesco.