Aktuality

28Aug2013

Inštitucionálni investori v Kolektívnych pôžičkách

Do Kolektívnych pôžičiek už dávno neinvestujú len drobní investori. Najmä v Spojených štátoch sa do investovanie čím ďalej viac zapájajú i veľkí inštitucionálni investori, ako sú Hedgové fondy alebo Family office správcovia.

21Aug2013

Nevídaný mediálny prielom

Pred dvoma týždňami sa v mediálnej oblasti udiala výnimočná vec; Wall Street Journal a New York Times, noviny patriace k tím najvplyvnejším v celosvetovom meradle, uverejnili rozsiahle články o Kolektívnych pôžičkách. Vo Wall Street Journal to bol dokonca hlavný článok na prvej stránke.

19Aug2013

Rebríček najväčších spoločností kolektívnych pôžičiek vo svete

Po vyše roku aktualizoval portál www.wiseclerk.com, zaoberajúci sa kolektívnymi pôžičkami vo svete, rebríček najväčších spoločností v tejto oblasti. Minulý rok zaznamenala väčšina P2P portálov obrovský nárast, vo väčšine prípadov prevyšujúci 100 %.

06Aug2013

Komunitné banky sa spájajú s Lending Clubom

Dve národné banky v USA - Titan Bank a Congressional Bank, začali investovať do pôžičiek cez Lending Club platformu. Titan Bank bude poskytovať svojim klientom aj pôžičky cez aukcie na Lending Clube.

02Aug2013

The sky is the limit

Chceli by sme sa s vami dnes podeliť o výborné video z konferencie Lendit, ktorá sa konala v júni tohto roku v New Yorku. ŽM bol pri tom. Video je dlhé, má 28 minúť, ale stojí za pozretie. Ide o prezentáciu Rona Subera, šéfa obchodu amerického portálu Prosper. Dala by sa nazvať "The sky is the limit", hovorí totiž o prítomnosti a o blízkej budúcnosti kolektívnych pôžičiek. Z pohľadu nás zo Žltého melóna je veľmi inšpiratívne lebo nám ukazuje, že aj americké portály na začiatku prevádzky čelili rovnakým výzvam viď. časť od 4:41 min ;)