Aktuality

30Sep2014

Reality Mogul získalo investíciu 73 mil. USD

Spoločnosť Reality Mogul, ktorá poskytuje Kolektívne pôžičky zamerané na reality a realitné projekty získala investíciu vo výške 73 mil. USD od investičnej spoločnosti Direct Lending Investments.

26Sep2014

Kolektívne pôžičky - Inovátor roka 2014 podľa The Economist

Spoločnosť Lending Club získali ocenenie prestížneho časopisu The Economist pre Inovátora roka 2014 v kategórii spotrebiteľské produkty. Jedná sa o veľmi prestížne ocenenie, ktoré časopis každoročne udeľuje spoločnostiam, ktoré zlepšujú naše životy a pomáhajú významne posúvať spoločnosť dopredu.

24Sep2014

CircleBack získal od investičnej banky Jefferies až 500 mil. USD

Spoločnosť CircleBack poskytujúca Kolektívne pôžičky v USA oznámila, že získala investíciu až 500 mil. USD od investičnej banky Jefferies. Jedná sa jednu z najväčších investícií od jedného investora do portálu Kolektívneho požičiavania.

22Sep2014

Za prvý polrok mali Kolektívne pôžičky v USA až 6,8% trhový podiel

Popularita Kolektívnych pôžičiek prudko rastie. V USA počas prvých 6 mesiacov roka 2014 poskytli ich hlavní poskytovatelia pôžičky v hodnote prevyšujúcej 2,3 mld. USD. Za rovnaké obdobie poskytli banky v USA spotrebné úvery v hodnote 34,5 mld. USD. Kolektívne pôžičky tak získali až 6,8 % trhový podiel.

20Sep2014

Kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii prekonali hranicu 2 mld. libier

Kolektívne pôžičky na britských ostrovoch pokračujú v rýchlom raste. Ich celkový objem sa oproti hodnote v minulom Decembri zdvojnásobil. Celkovo od ich vzniku v roku 2005 až do konca roka 2013 dosiahli hodnotu 1 mld. libier. Ďalšiu miliardu pridali len počas nasledujúcich necelých 9 mesiacov.

17Sep2014

Kolektívne pôžičky by mohli pre britskú ekonomiku priniesť až 32 mld. libier

Investičná banka Liberum Capital odhaduje, že každá domácnosť v Británii by mohla získať k dobru 10 libier týždenne, ak by pred tradičnými bankami dala prednosť Kolektívnym pôžičkám. Kolektívne pôžičky by tak vďaka vyššej efektivite mohli do britskej ekonomiky priniesť až 32 mld. libier.

12Sep2014

Hodnota Lending Clubu na burze prevýši 97% amerických bánk

Pripravované IPO spoločnosti Lending Club, lídra v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek pôsobiaceho v USA, na americkú burzu bude v prvej desiatke historicky najväčších vstupov internetových spoločností na burzu.

09Sep2014

AvantCredit získalo 275 mil. USD na alternatívne požičiavanie

Tradičný model požičiavania cez banky je viac a viac atakovaný novými alternatívami a hráčmi. V zmene finančného systému sa zatiaľ najďalej dostali spoločnosti poskytujúce Kolektívne pôžičky. Vo svete však vznikajú i spoločnosti, ktoré narúšajú finančný systém požičiavaním vlastných peňazí, resp. peňazí získaným od užšieho kruhu privátnych investorov.

05Sep2014

Victory Park Capital investuje 100 mil. USD do Kolektívnych pôžičiek

Victory Park Capital (VPC), významný manažér viacerých investičných fondov v USA, oznámil partnerstvo so spoločnosťou Upstart, poskytujúcou Kolektívne pôžičky zamerané na študentov a mladých ľudí. V rámci spolupráce VCP vyčlení až 100 mil. USD určených na investovanie do pôžičiek sprocesovaných spoločnosťou Upstart.

03Sep2014

V Číne pokračuje boom Kolektívneho požičiavania

Aj napriek minuloročným problémom niektorých menších portálov, v Číne prudko rastie trh s Kolektívnymi pôžičkami. V Júni v kontinentálnej Číne bolo zaregistrovaných 1.184 portálov poskytujúcich tento typ pôžičiek. Podľa nonbank.com spoločnosti poskytli pôžičky v celkovom až objeme 81,8 mld. yuanov (13,3 mld. USD). Nonbank.com odhaduje, že objem Kolektívnych pôžičiek v Číne narastie do konca roka na 202 mld. yuanov.