Aktuality

31Jul2018

Lending Works zísal 2,8 mil. libier

Spoločnosť Lending Works, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky vo Veľkej Británii získala v poslednom investičnom kole sumu 2,8 mil. libier. Investormi boli Maven Capital Partners, Pollen Street Capital a NVM Private Equity.

26Jul2018

Nemecký poskytovateľ kolektívnych pôžičiek mieri na burzu

Pred očakávaným rekordným vstupom spoločnosti Funding Circel na burzu, oznámila nemecká spoločnosť Creditshelf svoj zámer vstúpiť na burzu vo Frankfurte.

24Jul2018

Digitálne banky získali v prvom kvartály rekordnú sumu investícií

Od roku 2014 získali plne digitálne banky od investorov sumu až 2,4 mld. USD.

19Jul2018

P2Binvestor získal investíciu 17 mil. USD

Spoločnosť P2Binvestor, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v USA, získal v novom investičnom kle sumu 17 mil. USD od 20 rôznych investorov.

17Jul2018

Raize bude prvou európskou p2p platformou, ktorá vstúpi na burzu

Spoločnosť Raize, poskytovateľ kolektívnych pôžičiek v Portugalsku, napĺňa svoj plán vstúpiť na burzu. Bude to zároveň prvé IPO portugalskej spoločnosti od roku 2014.

12Jul2018

Fintech poskytovateľ kartových služieb získal 50 mil. USD od zakladateľov PayPallu

Spoločnosť Brex, ktorá poskytuje kartové služby v USD, získala investíciu 50 mil. USD od zakladateľov PayPallu - Maxa Levchina a Petera Thiela. Medzi ďalšími investormi boli Ribbit Capital, Yuri Milner a bývalý šéf Visa Carl Pascarella.

10Jul2018

Intesa SanPaolo Group investovala do aplikácie na správu peňazí

Spoločnosť Oval Money, ktorá spravuje mobilnú aplikáciu pre správu peňazí klientov, uskutočnila svoje A investičné kolo. Medzi investormi bola i talianska bankové skupina Intesa SanPaolo.

05Jul2018

Yirendai získala investíciu od Goldman Sachs

Spoločnosť Yirendai, čínsky poskytovateľ kolektívnych pôžičiek, získala investíciu 324 mil. RMB od investičnej banky Goldman Sachs.

03Jul2018

Linked Finance získali od Banco BNI Europa investíciu 50 mil. EUR

Spoločnosť Linked Finance, írsky poskytovateľ kolektívnych pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov, uzavrela partnerstvo s bankou Banco BNI Europa. V rámci spolupráce banka investuje sumu 50 mil. EUR do pôžičiek poskytnutých cez platformu.