Aktuality

29Apr2016

Kanadská La Banque Nationale investovala 300 mil. USD do kolektívnych pôžičiek

Najväčšia banka v Quebecku prvý krát investovala do kolektívnych pôžičiek. Uskutočnilo sa tak cez platformu Lending Club, ktorá je najväčším poskytovateľom kolektívnych pôžičiek v USA a je tiež obchodovaná na burze.

27Apr2016

BlackRock investoval 12,7 mil. libier do kolektívnych pôžičiek

Spoločnosť BlackRock, najväčší správca aktív na svete, sa stal tretím najväčším investorom do fondu, ktorý zriadila spoločnosť Funding Circle a investuje do SME pôžičiek sprocesovaných cez jej platformu. Fond bol uvedený na Londýnsku burzu v Novembri 2015.

25Apr2016

Prvá európska sekuritizácia kolektívnych pôžičiek získala Aa3 rating

Deutsche Bank získala mandát pre prvú sekuritizáciu kolektívnych pôžičiek v Európe. Týka sa pôžičiek poskytnutých malým a stredným podnikateľom cez britskú platformu Funding Circle.

22Apr2016

SocietyOne získalo investíciu 25 mil. AUD

Spoločnosť SocietyOne, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v Austrálii, získala novú investíciu vo výške 25 mil. austrálskych dolárov.

20Apr2016

Banka JPMorgan Chase uzavrela spoluprácu s OnDeck

Po niekoľko mesačných tajných prípravách spustila banka JPMorgan Chase v spolupráci so spoločnosťou OnDeck svoju novú online platformu pre požičiavanie malým a stredným podnikateľom.

18Apr2016

PWC: Až 20% tradičných poskytovateľov finančných služieb je v ohrození

Podľa novej štúdie konzultačnej spoločnosti PWC je do roku 2020 až 20 % tradičných poskytovateľov finančných služieb ohrozených novými spoločnosťami.

14Apr2016

Aktuálna efektívna úroková miera pre investorov

Aktuálna efektívna úroková sadzba pre investorov z pôžičiek na Žltom melóne dosahuje dvojciferné hodnoty. Pozrite si analýzu o aktuálnych úrokových sadzbách a čistých výnosov z pôžičiek pre investorov poskytnutých cez Žltý melón.

13Apr2016

Santander uzavrel partnerstvo s Kabbage

Santander UK - dcérska spoločnosť Banco Santander, jednej z najväčších svetových bankových inštitúcií - oznámila strategické partnerstvo s Kabbage, poskytovateľom kolektívnych pôžičiek v USA.

11Apr2016

Ratesetter a SyndicateRoom uzavreli strategické partnerstvo

Spoločnosť Ratesetter, jeden z hlavných poskytovateľov kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii, uzavrel dohodu o strategickej spolupráci so spoločnosťou SyndicateRoom. SyndicateRoom prevádzkuje crowdfundingový portál pre podporu startupov a nových projektov.

04Apr2016

British Business Bank podporí ďalšiu P2P platformu

British Business Bank investuje sumu 5 mil. libier do pôžičiek sprocesovaných cez britskú platformu kolektívneho požičiavania Liberis. Liberis poskytuje pôžičky pre malých a stredných podnikateľov vo Veľkej Británii. Do dnešného dňa poskytla pôžičky v hodnote viac ako 100 mil. libier najmä na preplatenie existujúcich faktúr.