Aktuality

29Sep2016

Citi Ventures uskutočnilo strategickú investíciu do FastPay

FastPay, finančno-technologická spoločnosť, ktorá poskytuje pôžičky a správu financií pre technologické spoločnosti oznámila, že získalo strategickú investíciu od Citi Ventures, fondu zo štruktúry Citi Bank.

27Sep2016

NewAlpha investovala do spoločnosti Unilend

NewAlpha Asset Management, investičná spoločnosť zameraná na investovanie do finančného odvetvia, spustila nový investičný fond pre FinTech spoločnosti.

22Sep2016

Lenddo sa rozširuje do Južnej Kórei

Spoločnosť Lenddo, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky v Ázii, oznámila partnerstvo s juhokórejskou analytickou spoločnosťou v oblasti hodnotenia rizika FKBCG a spolu spúšťajú Lenddo Korea.

20Sep2016

KKR: Alternatíve pôžičky predstavujú aktívum s “hviezdnym zhodnotením”

Americký gigant v private equity vidí veľkú príležitosť na trhu požičiavania, ktorý v súčasnosti mení tradičný bankový model.

15Sep2016

CoAssets uskutočnil IPO, získal 7 mil. austrálskych dolárov

Singapurská spoločnosť kolektívneho požičiavania CoAssets vstúpila na austrálsku burzu a získala 6.72 mil. austrálskych dolárov.

13Sep2016

Ex-Lloyds CEO presedlal do kolektívnych pôžičiek

Eric Daniels, bývalý šéf banky Lloyds Banking Group Plc posilnil vedenie spoločnosti Funding Circle Ltd., ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov vo Veľkej Británii.

08Sep2016

Aktuálna efektívna úroková miera pre investorov

Aktuálna efektívna úroková sadzba pre investorov z pôžičiek na Žltom melóne dosahuje dvojciferné hodnoty. Pozrite si analýzu o aktuálnych úrokových sadzbách a čistých výnosov z pôžičiek pre investorov poskytnutých cez Žltý melón.

08Sep2016

Square rozširuje svoje požičiavanie a platobné služby medzi konkurentov

Spoločnosť Square oznámila partnerstvo, ktoré umožní reštauráciám a obchodom, ktoré využívajú služby jej konkurencie od TouchBistro a Vend tiež využívať služby spoločnosti v oblasti poskytovania úverov a platobných služieb.

06Sep2016

Moody’s: Zo spolupráce medzi poskytovateľmi kolektívnych pôžičiek a bankami môžu ťažiť zákazníci

Analytická spoločnosť Moody’s zverejnila report ohľadne potenciálnych výhod a rizík partnerstiev medzi bankami a poskytovateľmi kolektívnych pôžičiek. Medzi hlavné výhody radí najmä nízke akvizičné náklady a nízku cenu kapitálu.

02Sep2016

Goldman Sachs investuje 100 mil. USD do kolektívnych pôžičiek

Fundation Group, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky pre podnikateľov v USA, získala úverovú facilitu v hodnote 100 mil. USD od investičnej banky Goldman Sachs.