Aktuality

29Feb2016

Inks získal 60 mil. USD

Spoločnosť Inks, ktorá poskytuje kolektívne pôžičky na financovanie realít v USA, získala od investorov 60 mil. USD na investovanie do pôžičiek. Investíciu poskytla private equity spoločnosť East Coast private equity.

26Feb2016

Investičná banka Macquarie vstúpila do kolektívneho požičiavania

Investičná banka Macquarie kúpila podiel v spoločnosti DirectMoney, austrálskom poskytovateľovi kolektívnych pôžičiek. Macquarie tiež kúpila pôžičky v objeme 5 mil. libier, poskytnutých cez platformu. V rámci dohody banka tiež poskytne DirectMoney poradenstvo pri sekuritizácii balíkov pôžičiek, ktoré spoločnosť v budúcnosti plánuje.

24Feb2016

KPMG a University of Cambridge vydali štúdiu o odvetví alternatívneho financovania v UK

University of Cambridge vydali ďalšiu štúdiu o odvetví alternatívneho financovania. V najnovšej sa zamerali špeciálne toto odvetvie vo Veľkej Británii roku 2015. Podľa štúdie alternatívne financovanie, ktorého hlavnú časť tvoria kolektívne pôžičky, dosiahlo v roku 2015 úroveň 3,2 mld. libier a investovalo cez neho 1,09 mil. ľudí.

22Feb2016

Žltý melón ako jediný na svete umožňuje investovať do kolketívnych pôžičiek v rôzych menách

Žltý melón prešiel s významnou aktualizáciou. Viaceré časti stránky prešli výraznejšou zmenou za účelom zvýšenia prehľadnosti a užívateľského pohodlia pre našich klientov. Investorom pribudol nový investičný terminál, na ktorom majú v prehľadnej forme k dispozícii hlavné informácie o ich činnosti a výkonnosti svojho investičného portfólia na Žltom melóne.

18Feb2016

Lending Club sprocesoval pôžičky v hodnote 16 mld. USD

Spoločnosť Lending Club, líder v poskytovaní kolektívnych pôžičiek v USA, dosiahol hranicu 16 mld. USD poskytnutých pôžičiek. Pozrite si ich peknú infografiku k tomuto míľniku.

16Feb2016

Kolektívne pôžičky boli na Super Bowl 2016

Kolektívne pôžičky boli prítomné na Super Bowl 2016. Spoločnosť SoFi, poskytujúca kolektívne pôžičky pre mladých ľudí a vysokoškolských študentov mala počas tohto najväčšieho komerčného podujatia na svete svoju reklamu.

11Feb2016

Patch o Land získal až 250 mil. USD

Patch o Land, ktorý poskytuje kolektívne pôžičky do realít v USA, získal až 250 mil. USD. Túto investíciu získal od East Coast Credit Fund a sú určené na pôžičky poskytnuté cez platformu.

09Feb2016

British Business Bank investuje do kolektívnych pôžičiek 10 mil. libier

British Business Bank uzavrela spoluprácu so spoločnosťou Ratesetter a investuje do pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov až sumu 10 mil. libier.

03Feb2016

Bizfi získal úverovú linku v hodnote 65 mil. USD

Spoločnosť Bizfi, poskytujúca kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA získala od investičného fondu Metropolitan Equity Partners v hodnote 65 mil. USD.

01Feb2016

British Business Bank investuje do kolektívnych pôžičiek

British Business Bank (BBB) uzavrela spoluprácu so spoločnosťou Ratesetter a investuje do pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov poskytnutých cez platformu.