Aktuality

29Jun2015

Nemecká Smava získala investíciu 16 mil. USD

Spoločnosť Smava, druhý najväčší poskytovateľ Kolektívnych pôžičiek v Nemecku, získal investíciu 16 mil USD od investorov Phenomen Ventures spolu s existujúcimi investormi Earlybird a Neuhaus Partners. Investičný fond Phenomen Ventures v minulosti investoval tiež do amerického Prosperu.

26Jun2015

Funding Circle získal investíciu 150 mil. USD

Spoločnosť Funding Circle, líder v poskytovaní Kolektívnych pôžičiek pre malých a stredných podnikateľov vo Veľkej Británii a USA, získala v aktuálnom investičnom kole investíciu až 150 mil. USD. Hlavnými investormi boli fondy a spoločnosti DST Global, Ballie Gifford (fond riadený BlackRock), Sands Capital Ventures a Temasek (singapurský národný fond).

24Jun2015

Lendbay získal 250 mil. libier na investovanie do pôžičiek

Aktivity inštitucionálnych investorov v oblasti Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii naberajú na obrátkach. Spoločnosť Lendbay poskytujúca Kolektívne pôžičky zamerané na financovanie hypoték získala úverový prísľub až v hodnote 250 mil. libier od európskeho asset managera a jednej významnej britskej banky.

22Jun2015

Fond investujúci do Kolektívnych pôžičiek vstúpil na burzu

Fond Ranger Direct Lending, patriaci významnej investičnej skupine Ranger Capital Group, vstúpil na burzu vo Veľkej Británii. Jedná sa už o štvrtý fond investujúci do Kolektívnych pôžičiek obchodovaný na londýnskej burze.

19Jun2015

Sharestates získal investíciu 30 mil. USD

Sharestates poskytujúca Kolektívne pôžičky do nehnuteľností v USA získala úverový prísľub 30 mil. USD na investovanie do svojich pôžičiek. Investícia bola poskytnutá fondom Ranger Direct Lending Fund, ktorý je obchodovaný na britskej burze.

17Jun2015

Aké najbližšie technologické trendy očakáva 5 top venure kapitalistov

Pripravte sa na robotické autá, skynet, viac žien v technológiách a veľkým zmeny vo finančnom a bankovom biznise. Piati významní venture kapitalisti na 17tom ročníku prestížneho podujatia s názvom “Top 10 Tech Trends Dinner” v Silicon Valley predstavili 10 hlavných trendov, ktoré budú v najbližších piatich rokoch meniť svet.

15Jun2015

Funding Circle USA sa spojil s asociáciou pre malých podnikateľov

Funding Circle USA uzavrel strategické partnerstvo s národnou asociáciou malých podnikateľov. Asociácia má pomôcť spoločnosti vo vyhľadávaní spoločností, ktoré potrebujú financovanie svojej činnosti.

10Jun2015

Victory Park investuje ďalších 50 mil. USD do Kolektívnych pôžičiek

Credit Junction poskytujúca Kolektívne pôžičky pre malých a stredných podnikateľov v USA získal úverový prísľub v hodnote 50 mil. USD od významnej investičnej spoločnosti Victory Park.

08Jun2015

Morgan Stanley: Kolektívne pôžičky v Austrálii zaznamenajú výrazný rast

Investičná banka Morgan Stanley predpovedá významnú budúcnosť Kolektívnych pôžičiek v Austrálii. Do roku 2020 by ich objem mohol dosiahnuť až 10,4 mld. dolárov.

05Jun2015

Ďalšia sekuritizácia Kolektívnych pôžičiek

Americká spoločnosť CircleBack oznámila, že ukončuje sekuritizáciu balíka svojich pôžičiek v hodnote 106 mil. USD. Celý obchod je zabezpečovaný investičnou bankou Jefferies.

03Jun2015

Startupy o oblasti požičiavania peňazí získali v roku 2014 až 1,5 mld. USD

Oblasť financií a požičiavania peňazí je v hľadáčiku väčšiny významných svetových investičných a venture fondov. Len v roku 2014 dosiahla hodnota investícií do spoločností v tejto oblasti rekordných 1,5 mld. USD.

01Jun2015

Za prvé tri mesiace 2015 bolo v Anglicku poskytnutých 459 mil. GBP Kolektívnych pôžičiek

Podľa Peer-to-Peer Finance Association dosiahol objem novo poskytnutých Kolektívnych pôžičiek vo Veľkej Británii za prvý kvartál tohto roka hodnotu takmer pol miliardy libier.